25Kas
ÖĞRETİM ÜYELERİMİZ VE ÖĞRENCİLERİMİZ GASTROANTALYA'YA KATILIM GÖSTERDİLER.

ÖĞRETİM ÜYELERİMİZ VE ÖĞRENCİLERİMİZ GASTROANTALYA'YA KATILIM GÖSTERDİLER.

Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen GastroAntalya 2022’ye Aşçılık programı hocaları, Aşçılık Programı öğrencileri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hocaları ve öğrencileri ile katılım sağladılar.

Devamı
25Kas
BESLENME İLKELERİ VE MENÜ PLANLAMA DERSİ KAPSAMINDA KONUĞUMUZ: UZMAN KİMYAGER CANSU TUĞBA KARAMAN ÖCAL

BESLENME İLKELERİ VE MENÜ PLANLAMA DERSİ KAPSAMINDA KONUĞUMUZ: UZMAN KİMYAGER CANSU TUĞBA KARAMAN ÖCAL

Aşçılık Programı Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama dersi kapsamında Uzman Konuk Cansu Tuğba Karaman Öcal ile söyleşimiz 29 Kasım 2022 Salı günü Öğr. Gör. Şebnem Köseoğlu salonunda gerçekleşecektir.

Devamı
25Kas
Öğrencilerimize Kahvenin temelleri eğitimi verildi.

Öğrencilerimize Kahvenin temelleri eğitimi verildi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Türkçe ve İngilizce Bölümleri Gıda Bilimi ve Food Science dersleri kapsamında kahvenin bilimini keşfettik. Espresso makinasının çalışma prensibi ve latte, cappuccino gibi espresso bazlı kahvelerin yapım tekniklerini öğrendik.

Devamı
21Kas
Maltepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Seda ÇAKMAK KAVSARA’nın “Gastronomide Sunum ve Tabaklama” konusunda webinarı gerçekleştirildi.

Maltepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Seda ÇAKMAK KAVSARA’nın “Gastronomide Sunum ve Tabaklama” konusunda webinarı gerçekleştirildi.

Maltepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Seda ÇAKMAK KAVSARA’nın “Gastronomide Sunum ve Tabaklama” konusundaki webinarı 21 Kasım Pazartesi günü saat 10:30’da gerçekleştirildi.

Devamı
18Kas
17-18 Kasım 2022 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen II. Maden Suyu Kongresi’ne katılım gösterdik.

17-18 Kasım 2022 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen II. Maden Suyu Kongresi’ne katılım gösterdik.

17-18 Kasım 2022 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen II. Maden Suyu Kongresi’ne bölüm başkanımız Dr. Esra Mankan hocamız katılımda bulundu. Dr. Esra Mankan hocamız Aylin Kükürt isimli yüksek lisans öğrencimizle bildiri sunarak diğer bir oturumda da moderatörlük görevini üstlenerek k...

Devamı
14Kas
Masterchef 'in geçen sezon yarışmacıları Tahsin KÜÇÜK ve Araz AKNAM Aşçılık Programı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerini ziyaret etti

Masterchef 'in geçen sezon yarışmacıları Tahsin KÜÇÜK ve Araz AKNAM Aşçılık Programı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerini ziyaret etti

TV8 ekranlarının sevilen programı Masterchef 'in geçen sezon yarışmacıları Tahsin KÜÇÜK ve Araz AKNAM Aşçılık Programı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerini ziyaret etti.

Devamı
14Kas
ÜNİVERSİTEMİZDE DÜZENLENEN 'KİMSEYİ GERİDE BIRAKMA' PANELİ BASINDA YER ALDI.

ÜNİVERSİTEMİZDE DÜZENLENEN 'KİMSEYİ GERİDE BIRAKMA' PANELİ BASINDA YER ALDI.

Açlığı yok etmek ve beslenme şartlarını iyileştirmek amacıyla 1943'te kurulan ve 1946'da Birleşmiş Milletler'in uzmanlık kuruluşu haline gelen Gıda ve Tarım Örgütü FAO, Alanya HEP Üniversitesi'nde 'Kimseyi geride bırakma' sloganıyla gıda paneli düzenledi.

Devamı
21Eki
FAO ortaklığı ile Dünya Gıda Günü kapsamında "Kimseyi Geride Bırakmamak Mümkün Mü?" konulu panel üniversitemizde gerçekleştirildi.

FAO ortaklığı ile Dünya Gıda Günü kapsamında "Kimseyi Geride Bırakmamak Mümkün Mü?" konulu panel üniversitemizde gerçekleştirildi.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Sn. Gökhan KARACA, Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sn. Mehmet RÜZGAR ve çok sayıda katılım gösteren değerli konuklarımızla ''Dünya Gıda Günü'' panelimizi üniversitemizde gerçekleştirdik. 

Devamı
18Ağu
Alanya Avokadosu’nun kitabı çıktı. Alanya Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi’nin desteği ile basılan Avokado kitabının lansmanı bugün yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Alanya Avokadosu’nun kitabı çıktı. Alanya Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi’nin desteği ile basılan Avokado kitabının lansmanı bugün yoğun katılımla gerçekleştirildi.

ALANYA Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi desteği ile basılan Avokado kitabının lansmanı bugün 15.00-17.00 saatleri arasında Alanya Belediyesi Mutfak – Kültür Evi’nde yapıldı.

Devamı
02Ağu
Alanya HEP Üniversitesi'nin projeleri TV82'de konuşuldu.

Alanya HEP Üniversitesi'nin projeleri TV82'de konuşuldu.

Salı ve Perşembe Akşamları Ekranlara gelen Alanya'nın gündemini tutan Nabız da bu hafta Alanya Hep Üniversitesi ve Hedefleri konuşuldu. Ülkü Arslan,'ın canlı yayın konukları, Alanya HEP Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğr. Görevlisi Selin ÇORUH, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Ba...

Devamı
22Tem
İtalyan Şef Linda Sette Üniversite Mutfağımıza Konuk Oldu

İtalyan Şef Linda Sette Üniversite Mutfağımıza Konuk Oldu

İtalyan Şef Linda SETTE ve eşi üniversite mutfağımıza konuk oldu.

Devamı
29Mar
Servet K. Güney ile "Türk Mutfağını Anlamak"

Servet K. Güney ile "Türk Mutfağını Anlamak"

Türk Mutfağını Anlamak kitabının yazarı ve Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Servet Kazım Güney, 30 Mart Çarşamba günü saat 14.00’te webinarımızda bilgilerini bizlerle paylaşacak.

Devamı
24Mar
Gastronomi mi Yoksa Sadece Aşçılık mı? Konulu Webinar Hk.

Gastronomi mi Yoksa Sadece Aşçılık mı? Konulu Webinar Hk.

28 Mart Pazartesi Günü saat 11:00'de Yemek Fotoğrafçısı Elif Tekkaya ve Sunset Grill & Bar Operasyon Direktörü Necdet Koç ile "Gastronomi mi Yoksa Sadece Aşçılık mı?" konulu webinarımıza katılımınızı bekliyoruz. 

Devamı
15Mar
Tarım, Gıda, Beslenme Nereye Gidiyor? Konulu Webinar.

Tarım, Gıda, Beslenme Nereye Gidiyor? Konulu Webinar.

İstanbul Topkapı Üniversitesi'nden Prof. Dr. Birol Saygı hocamız 18 Mart Cuma günü, Gastronomi Sohbetleri 11'de Tarım, Gıda, Beslenme Nereye Gidiyor? konulu webinarımızın konuğu olacak. 

Devamı
04Oca
Gastronomi Sohbetleri 10: Prof. Dr. Nurten ÇEKAL'ın Anlatımıyla Sürdürülebilir Gastronomi Açısından Coğrafi İşaret ve Standart Reçetelerin Önemi

Gastronomi Sohbetleri 10: Prof. Dr. Nurten ÇEKAL'ın Anlatımıyla Sürdürülebilir Gastronomi Açısından Coğrafi İşaret ve Standart Reçetelerin Önemi

Pamukkale Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurten Çekal hocamız bugün saat 16.00'da Sürdürülebilir Gastronomi Açısından Coğrafi İşaret ve Standart Reçetelerin Önemi ile ilgili değerli bilgilerini bizimle paylaşacak.

Devamı
29Ara
Teknik Saha Gezileri-3: Tropikal Meyveler Sera Gezisi

Teknik Saha Gezileri-3: Tropikal Meyveler Sera Gezisi

Alanya'da yetişen tropkal meyvelerin bulunduğu sera alanlarına teknik saha gezisi düzenlenecektir. Bizleri bahçesinde ağırlayacak olan Hakan SAYAR’a misafirperverliğinden ötürü teşekkür ediyoruz

Devamı
24Ara
Gastronomi Sohberleri-9: Sağlıklı İçecekler Nasıl Hazırlanır?

Gastronomi Sohberleri-9: Sağlıklı İçecekler Nasıl Hazırlanır?

Gastronomi Sohbetleri - 9 Sağlıklı İçecekler Nasıl Hazırlanır? Konuk: Diyetisyen Berfin Ceren ALIŞIR Koordinatör: Öğr. Gör. Tamer TAŞÇI

Devamı
24Ara
18. İstanbul Mutfak Günleri Yarışmasında Bronz Madalya Kazandık!

18. İstanbul Mutfak Günleri Yarışmasında Bronz Madalya Kazandık!

18. İstanbul Mutfak Günleri Yarışması’nda üniversitemizi temsil eden öğrencilerimizden İrem Karatabak, Azmi Efe Kale, Hasan Serhat İşlek ve Yiğithan Mertyiğit Bronz Madalya sahibi oldular.

Devamı
21Ara
Teknik Saha Gezileri-2: Yeni Nesil Otel İşletmeciliği

Teknik Saha Gezileri-2: Yeni Nesil Otel İşletmeciliği

Öğrencilerimizle Sunpark Hotels / Cook's Club Alanya'yı ziyaret ederek yeni nesil otel işletmeciliğinin önemli noktalarını keşfedeceğiz.

Devamı
16Ara
Gastronomi Sohbetleri 5: Mutfak Akımları ve Trendleri

Gastronomi Sohbetleri 5: Mutfak Akımları ve Trendleri

Trendleri 16 Aralık 2021 Perşembe günü 13:30’da Öğr.Gör. Banu Bayraktar’ın sunumuyla gerçekleştirilecektir. Katılımlarınızı bekleriz.

Devamı

Site Haritası