Aralık ayından beri tüm dünyayı etkisi altına alan, son olarak ülkemizde de görülen ve her geçen gün büyüyen Covid-19 olarak da bilinen yeni tip Korona v...
Akademik Kadro
Prof. Dr. Mehmet Durdu ÖNER
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden 1979 yılında mezun oldu. 1982 yılında Kansas State Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisansını, aynı üniversitede 1985 yılında Gıda Bilimleri Bölümü’nde doktorasını başarıyla tamamlamıştır. 1993 yılında Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Profesörlüğünü almıştır. Akademik hayatı boyunca birçok yüksek lisans ve doktora tezi yönetmiştir. Bunun yanında birçok idari görevlerde ve projelerde yer almıştır. Ulusal ve uluslararası olmak üzere birçok yayını bulunmaktadır. Gıda Biyoteknolojisi, Akışkanlar Mekaniği, Gıda Mühendisliği Dizaynı, İstatistiksel Analiz, Gıda Uygulamaları Laboratuvarı ve İleri Tahıl Bilimi ve Teknolojisi gibi dersler vermiştir. 2015-2020 yılları arasında Alanya HEP Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili ve Rektör Vekili olarak çalışmıştır.
Bölüm Başkanı, Dr. Öğr. Üyesi Burcu ÇABUK
Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden 2004 yılında mezun oldu. Ardından İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans öğrenimine başladı ve 2008 yilinda “B-galaktozidaz Enzimi: Immobilizasyonu, Karakterizasyonu ve Hidroliz Davranışı” başlıklı tezini başarıyla sundu. Doktora çalışmalarını da ayni bölümde “Fonksiyonel Gıda Katkı Maddesi Olarak Lactobacillus Acidophilus NRRL-B 449’un Enkapsülasyonu İçin Peynir Altı Suyu Proteini-Pullulam Mikrokapsüllerinin Geliştirilmesi” adlı teziyle 2014’te tamamladı. 2007-2014 yıllıarı arası İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde araştırma görevlisi olarak görevini sürdürdü ve 2018 yılından itibaren Alanya HEP Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde Doktor Öğretim Üyesi olarak tam zamanlı görev yapmaktadır. Üniversite bünyesinde Bölüm Başkan Vekili ve Anabilim Dalı Başkan Vekili görevini sürdüren Burcu Çabuk aynı zamanda Gıda Bilimi 1, Gıda Bilimi 2, İçecekler, Moleküler Gastronomi, Menü Planlama, Gastronomiye Giriş ve lisansüstü düzeyde de Fonksiyonel Gıdalar dersini yürütmektedir. Bunların yanısıra çeşitli komisyonlarda idari görevler yüklenmekte, alan çalışmalarını tamamlayan akademik ve sosyal sorumluluk organizasyonlarında yer almaktadır.
Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur YÜKSEL
Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden 2010 yılında mezun olmuş ve aynı bölümde yüksek lisans eğitimine başlamıştır. 2012 yılında yüksek lisans programından, 2018 yılında Araştırma Görevlisi olarak çalıştığı Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nün Doktora programından mezun olmuştur. Lisansüstü eğitimleri sırasında Almanya’dan burs kazanarak yurtdışında araştırma yapmış ve projelerde araştırmacı olarak yer almıştır. Doktora eğitimi sırasında “TÜBİTAK Yurt İçi Sanayiye Yönelik Doktora Burs Programı” ndan burs kazanmış ve tezi ile 2019 yılında TABADER Genç Tabader Ödülünü almıştır. 2019 yılında Alanya HEP Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamıştır. Mutfak Hesaplamaları, Gıda Hijyeni, Fermente Gıda Ürünleri, Beslenme Bilimi, Gastronomi Tarihi gibi dersler vermektedir ve çeşitli komisyonlarda idari görevler üstlenmektedir. Bunun yanında, yüksek lisans dersleri vermekte ve öğrencilerin danışmanlıklarını yapmaktadır.
Dr. Öğr. Üyesi Zehra KAYA
Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden 2007 yılında mezun oldu. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans eğitimi almaya başladı. 2012 yılında “Sürekli akışlı UV reaktör kullanarak beyaz üzüm suyunun dezenfeksiyonu” adlı tez çalışmasını başarı ile sundu. Yüksek lisans eğitimi sırasında 2012 yılında düzenlenen Türkiye İhracatçılar Birliği Gıda Ar-Ge Proje Pazarı Etkinliği’nde “Hafif Isısal İşlem Kullanılarak Koruk Suyunun UV-C Işınlama ile Pastörizasyonu” adlı çalışma ile proje üçüncülüğü kazandı. Ardından, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bölümü’nde başladığı doktora eğitimini, 2018 yılında “Çeşitli İşleme Teknikleri Kullanarak Farklı Koruk (Olgunlaşmamış Üzüm) Ürünlerinin Geliştirilmesi” adlı doktora tezi ile başarı ile tamamladı. 2013-2018 yılları arasıında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Gıda Mühendisliği bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görev aldı. Doktora eğitimi sırasında “Tubitak 2214-A Doktora Sırası Yurt Dışı Araştırma Bursu” kazanarak İspanya Lleida Üniversitesi’nde 6 aylık araştırma yaptı. Doktora mezuniyeti sonrasında, İzmir Alaçatı Biblos Resort Hotel’de 6 ay Kalite Sorumlusu ve Gıda Mühendisi olarak çalıştı. 2019 Ekim ayından itibaren Alanya HEP Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak tam zamanlı görev yapmakta ve çeşitli idari görevler üstlenmektedir. Gastronomiye Giriş, Menü Planlama, Unlu Mamul Üretimi, Duyusal Analiz ve Laboratuvar Teknikleri gibi lisans derslerini; Gastronomi Bilimi ve Gastronomide Duyusal Analiz gibi yüksek lisans derslerini yürütmektedir.
Öğr. Gör. Şebnem Köseoğlu
Koç Üniversitesi Ingilizce Işletme Bölümü'nden 2012 yılında lisans eğitimini tamamladı. Öğrencilik döneminde Koç Üniversitesi'nde asistan olarak Semih Yalman ile birlikte çalıştı. 2016 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Ingilizce Işletme bölümünde yüksek lisansını "Destinasyon Pazarlaması: Öğrenci Şehri Olarak Alanya Örneği" konulu tezi ile tamamladı. 2014 yılında Alanya HEP Üniversitesi'nde göreve başladığından bu yana özellikle Alanya özelinde destinasyon pazarlaması konusunda çalışmalar yapmaktadır.
2014 yılında University of California Irvine kampüsünde Pazarlama sertifika programını tamamladı. 2013 yılında Chef's İstanbul Mutfak Atölyesi'nde Akdeniz Mutfağı sertifika programını tamamladı. Lisans öğrenciliğinden itibaren Nestle Nespresso, Campaign TR gibi uluslararası kurumlarda pazarlama departmanlarında görev aldı. 2014 yılından beri de Alanya HEP Üniversitesi'nde akademik ve idari görevler üstlenmektedir.
Ar. Gör. Erdi EREN
2017 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden onur belgesiyle mezun oldu. 2014-2015 yılları arasında Erasmus programı kapsamında Warsaw University of Life Sciences'ta 2 dönem eğitim gördü. Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde başladığı yüksek lisans programının tez çalışmasını 2018 yılında Erasmus programı kapsamında Latvia University of Agriculture'da yürüttü. Yurt içi ve yurt dışı özel sektörde 2 yıl çalıştıktan sonra 2019 Eylül ayında Alanya HEP Üniversitesi'nde Ar. Gör. olarak çalışmaya başlamıştır. 2020 yazında yüksek lisans eğitimini tamamlayarak yüksek mühendis ünvanına sahip olmuştur. Doktora eğitimine Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında devam etmektedir.
Part - Time Öğretim Elemanları
Öğr. Görevlisi / Şef Duygu ACARSOY
1985 Ankara doğumlu 2008 Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi & AÖF İnsan kaynakları mezunudur. Su an aşçılık eğitimine devam etmektedir. MSA profesyonel pasta & ekmekçilik eğitimini tamamladıktan sonra İspanya’da ve Almanya’da aldığı eğitimlerle sektörde birçok yerde kısım şefliği yapmıs ve eğitmen olarak görev almıştır. Özellikle ekşi maya ekmekler üzerine çalışmalar yapmıştır. Ankara’da Artizan ekmek & kruvasan ve tatlılar üreten bir işletmenin imalat koordınatoru ve Üniversitemizde eğitmen sef olarak görev yapmaktadır. Masterchef 2020 yarışmasına başarıyla katılım göstermiştir.
Öğr. Görevlisi / Şef Azmi TUYUN
Henüz ortaokuldayken yemek sektöründe aktif olarak çalışmaya başlamıştır. İlk olarak Redtower deniz ürünleri restoranı ve sushi istasyonlarında görev alarak meslek hayatına atılmıştır. 2015 yılında MSA profesyonel mutfak eğitimini tamamlamıştır. Ardından çalışma hayatına Armada Otel zinciri, Oliviere Resort ve Yunan Adaları'nda mutfak şefliği yaparak devam etmiştir. Şuan Alanya Gardenia Restoran'da mutfak şefi olarak çalışmakta ve Alanya HEP Üniversitesi'nde uygulamalı dersler vermektedir.
Öğr. Görevlisi Eda BOHUR
İstanbul’da Bilfen Lisesini bitirdikten Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasası bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Arkasından YTÜ Üniversitesi İktisat yüksek lisansı ve Marmara Üniversite’sinde Endüstri Ürünleri Tasarımı yüksek lisans eğitimlerini yaptı. Tezlerini Tasarım Ekonomisi ve Tasarım Yönetimi konularında yazdı. Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme bölümünde tez aşamasında olarak doktora eğitimine devam etmektedir. Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşlarında görev aldı. Ayrıca JCI Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri komite üyeliği yaptı. Kiwanis Y.P. Türkiye kurulumunu kurucu Başkanı olarak İstanbul merkezli olarak gerçekleştirdi. Ayrıca Kiwanis Avrupa Federasyonu Büyüme Komitesi Üyesi olarak görev aldı. Bu süreçler sırasında çeşitli iş girişimleri ve iş deneyimleri oldu. İspanya’da Michelin yıldızlı bir restraurantın mutfak bölümünde çalıştı. Sosyal sorumluluk dergisi olan Firefly Magazin Dergisininin kurulum ve basımını yaptı. Avusturya ‘da İSO 26.000 eğitimini tamamlayarak, CSR Şirketinin Türkiye temsilcisiliğini yaptı. Ayrıca Turizm sektöründe uzun yıllar Otel müdürlüğü ve işletmeciliğini yaptı. Bu görevine halen devam etmektedir. Aynı zamanda Alanya HEP Üniversitesi Gastronomi Bölümünde yönetim ve işletmecilik dersleri vermektedir.
1996 Mersin doğumludur. 2020 yılında Alanya HEP Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Lisans eğitimi boyunca projelerde yer almış, çeşitli restaurant ve otel mutfaklarında deneyim kazanmış ve aynı zamanda 2016 yılında aşçılık kampında Türk ve Dünya Mutfağı üzerine eğitim almıştır. Alanya HEP Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yüksek lisans eğitimine devam etmekte olup aynı zamanda üniversitede yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev almaktadır.
Duyurular
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2020 Yaz Stajları LMS sistemi üzerinden proje olarak gerçekleştirilecektir. GAS 200 ve GAS 300 dersleri LMS sistemi üzerinde 29 Haziran tarihinde aktif olacaktır.
Etkinlik girişi yapılmamıştır.
Tümünü Gör